Szczególne zalety
- Doskonała chwytność dzięki elastyczności naturalnego lateksu
- Zwiekszony komfort i absorbcja potu, dzieki bawełnianemu flokowi
Troska o środowisko
- Mniej plastikowych odpadów dzięki optymalizacji pojedynczych opakowań
- Materiał z recyklingu w opakowaniu: 30 %
Zastosowanie
Przemysł spożywczy
- Produkcja sera
- Usuwanie kości z drobiu
- Przygotowywanie filetów z ryb
- Przygotowanie żywności
- Manipulowanie owocami i warzywami
Normy
Dopuszczone do kontaktu z niektórymi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004. Więcej informacji poniżej.
Szczegóły produktu
Materiał | Naturalny lateks |
---|---|
Kolor | Niebieski |
Wykończenie wewnętrzne | Flokowana |
Wykończenie zewnętrzne | Wytlaczana struktura |
Długość (cm) | 30 |
Grubość (mm) | 0.29 |
Wielkość | 7 8 9 10 |
Opakowanie | 1 para/worek 10 par/worek 100 par/karton |
Zestawienie żywności
Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością
Znaczenie oznakowania kolorami
Odpowiednie do kontaktu z tym rodzajem żywności.
Jeśli pH > 4,5, są odpowiednie do kontaktu z tym rodzajem żywności.
Jeśli pH , są nieodpowiednie.
Jeśli pH , są nieodpowiednie.
Nieodpowiednie do kontaktu z tym rodzajem żywności.
Nie przetestowano dla żywności tego typu.
Napoje | Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste |
|
---|---|---|
Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne |
|
|
Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%. |
|
|
Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%. |
|
|
Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie | Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony |
|
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych |
|
|
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi |
|
|
Złożone przetwory spożywcze |
|
|
Melasy, syropy cukrowe, miód |
|
|
Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
|
Owoce, warzywa i produkty pochodnie | Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone |
|
Świeże warzywa, obrane lub pokrojone |
|
|
Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance |
|
|
Przetworzone w alkoholu |
|
|
Warzywa konserwowane w oleju |
|
|
Owoce konserwowane w oleju |
|
|
Orzechy w formie pasty lub kremu |
|
|
Tłuszcze i oleje | Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone |
|
Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło) |
|
|
Produkty zwierzęce i jaja | Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym |
|
Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju |
|
|
Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach |
|
|
Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty |
|
|
Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu. |
|
|
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym |
|
|
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju |
|
|
Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej |
|
|
Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej |
|
|
Nabiał | Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane |
|
Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana |
|
|
Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia |
|
|
Sery w całości na wagę |
|
|
Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...) |
|
|
Sery konserwowane w oleju |
|
|
Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt |
|
|
Dressing | Sosy o wodnej konsystencji |
|
Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.) |
|
|
Musztarda |
|
|
Ocet |
|
|
Mieszane przetwory spożywcze | Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami) |
|
|
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami) |
|
|
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże) |
|
|
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży) |
|
|
Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki) |
|
|
Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego |
|
|
Inne | Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni |
|
Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku |
|
|
Przyprawy i dodatki w oleju |
|
|
Kakao w proszku |
|
|
Kakao w paście |
|
|
Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj. |
|
|
Mrożona lub głęboko mrożona żywność |
|
|
Lody |
|
Więcej rękawic
Ochrona przed płynami - szczelność
Vital 115
Możliwość wykonywania prac wymagających precyzji i zręczności w nieagresywnych środowiskach. Wykonane z lateksu posiadającego certyfikat FSC®.
Ochrona przed płynami - szczelność
ALTO 405 ACTIVATED
Rękawice odporne na działanie płynów, wyposażone w antybakteryjną technologię Pylote, która ogranicza zanieczyszczenie krzyżowe wirusami i bakteriami