Ochrona termiczna

TempIce 700

Wydłużona trwałość w niskich temperaturach

  • CAT. 2 Cat. 2
  • Zagrożenia mechaniczne EN 388 3222X
  • Zagrożenia powodowane przez zimno EN 511 02X
  • ANSI cut A2
  • ISO 13997:
    N (690g)
  • Alimentarity

    Dopuszczone do kontaktu z niektórymi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004. Więcej informacji poniżej.


Komfort

  • Pozostają suche podczas pracy w warunkach dużej wilgotności ze względu na szczelność i wodoodporności w strategicznych punktach rękawicy

Trwałość

  • Pokrycie 5 razy trwalsze niż standardowe rękawice na rynku

Wydajność

  • Doskonały chwyt mokrych elementów przy zmniejszonym zmęczeniu mięśni i zwiększonej wydajności
  • Powłoka Grip and Proof zapewnia doskonały chwyt w obecności dużych ilości olejów. Pozwala także zredukować zmęczenie mięśni i poprawić wydajność pracy

Ochrona skóry

  • Bez szkodliwych substancji: bez DMF

Gwarantowana jakość

  • Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem

Pranie

  • Można prać do 5 razy w temperaturze 60°C bez żadnych zmian w wydajności*, wydłużając okres przydatności rękawicy do użycia oraz ograniczając koszty i odpady.

Specyficzne cechy

Ciepłe dzięki wkładowi izolacyjnemu, Temp-Ice 700 to najlepsza rękawica do pracy w niskich temperaturach do - 10 ° C, utrzymująca komfort, chwytność i elastyczność

Samorządy (Żywienie zbiorowe)

Samorządy (Prace drogowe)

  • Utrzymanie ruchu

Samorządy (prace porządkowe w parkach i na placach)

  • Utrzymanie parków

Samorządy (Usuwanie odpadów)

  • Usuwanie odpadów

Inne przemysły

  • Manipulowanie materiałami budowlanymi
  • Serwisowanie w mokrym lub zimnym środowisku

Transport, logistyka

  • Przygotowywanie zamówień

Grip-Proof

Technologia łącząca odporność na ciecze i chwytność: rozwiązanie do środowisk tłustych i/lub brudnych.

Materiał Pokrycie nitrylowe GRIP&PROOF
Kolor czarny, niebieski
Wykończenie wewnętrzne Trykotowa ochrona termiczna
Wykończenie zewnętrzne Chwyt przeciwposlizgowy
Długość (cm) 24-27
Wielkość 7 8 9 10
Opakowanie 1 para/worek
12 par/worek
72 par/karton

Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością

Napoje Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste
Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne
Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%.
Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%.
Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi
Złożone przetwory spożywcze
Melasy, syropy cukrowe, miód
Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni
Owoce, warzywa i produkty pochodnie Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone
Świeże warzywa, obrane lub pokrojone
Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance
Przetworzone w alkoholu
Warzywa konserwowane w oleju
Owoce konserwowane w oleju
Orzechy w formie pasty lub kremu
Tłuszcze i oleje Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone
Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło)
Produkty zwierzęce i jaja Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym
Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju
Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach
Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty
Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu.
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju
Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej
Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej
Nabiał Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane
Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana
Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia
Sery w całości na wagę
Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...)
Sery konserwowane w oleju
Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt
Dressing Sosy o wodnej konsystencji
Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.)
Musztarda
Ocet
Mieszane przetwory spożywcze Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni
Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży)
Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki)
Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego
Inne Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni
Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku
Przyprawy i dodatki w oleju
Kakao w proszku
Kakao w paście
Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj.
Mrożona lub głęboko mrożona żywność
Lody

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Jeśli masz pytanie, potrzebujesz próbki lub chciałbyś uzyskać więcej informacji technicznych na temat naszych rękawic i ich zastosowania.

Skontaktuj się z nami

Więcej rękawic

TEMPICE 780 Nowość
Ochrona termiczna

TEMPICE 780