Ultrane 641

Komfort, elastyczność i duża zręczność przy wysokiej oddychalności i trwałości

Ochrona podczas czynności manipulacyjnych

Szczególne zalety

  • Wygoda: wysoka sprężystość i elastyczność, zręczność na wyciągnięcie ręki.
  • Rozszerzone użytkowanie gwarantowane przez nasz ekskluzywny proces RESICOMFORT. Sprawdzona oddychalność, elastyczność i trwałość powłoki.
  • Wolne od szkodliwych substancji: STANDARD 100 firmy OEKO-TEX®, bez DMF
  • Zatwierdzony dermatologicznie
  • Może być używana do obsługi urządzeń dotykowych i ekranów dotykowych
  • Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem
  • Można prać jeden raz w temperaturze 40°C bez żadnych zmian w wydajności*.

Zastosowanie

Przemysł samochodowy i mechaniczny

  • Montaż drobnych części
  • Montaż samochodów
  • Mocowanie drobnych śrub i elementów mocujących
  • Serwisowanie części mechanicznych
  • Montaż elementów precyzyjnych
  • Precyzyjne prace mechaniczne

Przemysł spożywczy

Inne przemysły

  • Pakowanie
  • Magazynowanie i przejmowanie towarów

Transport, logistyka

  • Obsługa sprzetu manipulacyjnego
  • Przygotowywanie zamówień

Normy

  • Zagrożenia mechaniczne EN 388 4121A
  • Ciepło i ogień EN 407 X1XXXX
  • ISO 13997:
    2.5N (255g)
Alimentarity

Dopuszczone do kontaktu ze wszystkimi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004.

Szczegóły produktu

Materiał Piaskowany Nitryl
Kolor Czarny
Wykończenie wewnętrzne Wklad tekstylny bez szwów
Wykończenie zewnętrzne Wentylowany grzbiet
Długość (cm) 22-27
Wielkość 6 7 8 9 10 11
Opakowanie 1 para/worek
12 par/worek
96 par/karton

Zestawienie żywności

Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością

Napoje Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste
Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne
Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%.
Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%.
Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi
Złożone przetwory spożywcze
Melasy, syropy cukrowe, miód
Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni
Owoce, warzywa i produkty pochodnie Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone
Świeże warzywa, obrane lub pokrojone
Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance
Przetworzone w alkoholu
Warzywa konserwowane w oleju
Owoce konserwowane w oleju
Orzechy w formie pasty lub kremu
Tłuszcze i oleje Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone
Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło)
Produkty zwierzęce i jaja Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym
Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju
Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach
Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty
Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu.
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju
Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej
Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej
Nabiał Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane
Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana
Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia
Sery w całości na wagę
Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...)
Sery konserwowane w oleju
Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt
Dressing Sosy o wodnej konsystencji
Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.)
Musztarda
Ocet
Mieszane przetwory spożywcze Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni
Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży)
Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki)
Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego
Inne Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni
Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku
Przyprawy i dodatki w oleju
Kakao w proszku
Kakao w paście
Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj.
Mrożona lub głęboko mrożona żywność
Lody

Więcej rękawic

Ultrane 648
Ochrona podczas czynności manipulacyjnych

Ultrane 648

Optymalna zręczność i czułość dla lekkiej ochrony. Do użytku z ekranami dotykowymi.

Ultrane 549
Ochrona podczas czynności manipulacyjnych

Ultrane 549

Optymalna manualność i wyczucie dotykowe oraz lekka ochrona rąk

Ultrane 525
Ochrona podczas czynności manipulacyjnych

Ultrane 525

Przeznaczone do pracy w obecności olejów: pewny chwyt, ochrona skóry do knykci i wytrzymałe końcówki palców