Ultrane 541

Wygoda, elastyczność i wysoka manualność bez kompromisów w zakresie oddychalności i trwałości

Ochrona podczas czynności manipulacyjnych

Szczególne zalety

  • Wygoda: wysoka elastyczność, manualność na opuszkach palców, potwierdzona oddychalność
  • Odporność: wydłużony czas użytkowania dzięki własnemu, ekskluzywnemu procesowi. Odporna na ścieranie powłoka.
  • Wolne od szkodliwych substancji: STANDARD 100 firmy OEKO-TEX®, bez DMF
  • Zatwierdzony dermatologicznie
  • Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem
  • Można prać jeden raz w temperaturze 40°C bez żadnych zmian w wydajności*.

Zastosowanie

Przemysł samochodowy i mechaniczny

  • Montaż drobnych części
  • Montaż samochodów
  • Mocowanie drobnych śrub i elementów mocujących
  • Serwisowanie części mechanicznych
  • Montaż elementów precyzyjnych
  • Precyzyjne prace mechaniczne

Przemysł spożywczy

  • Manipulowanie produktami żywnościowymi

Inne przemysły

  • Pakowanie
  • Magazynowanie i przejmowanie towarów

Transport, logistyka

Produkcja

Konserwacja przemysłowa

  • Konserwacja mechaniczna

Instalacja wyposażenia przemysłowego

Sprzęt Gospodarstwa Domowego

Normy

  • Zagrożenia mechaniczne EN 388 4121A
  • Ciepło i ogień EN 407 X1XXXX
  • ISO 13997:
    2.5N (255g)
Alimentarity

Dopuszczone do kontaktu ze wszystkimi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004.

Szczegóły produktu

Materiał Piaskowany Nitryl
Kolor Czarny
Wykończenie wewnętrzne Wklad tekstylny bez szwów
Wykończenie zewnętrzne Wzmocniony chwyt
Długość (cm) 22-28
Wielkość 6 7 8 9 10 11
Opakowanie 12 par/worek
96 par/karton

Zestawienie żywności

Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością

Napoje Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste
Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne
Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%.
Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%.
Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi
Złożone przetwory spożywcze
Melasy, syropy cukrowe, miód
Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni
Owoce, warzywa i produkty pochodnie Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone
Świeże warzywa, obrane lub pokrojone
Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance
Przetworzone w alkoholu
Warzywa konserwowane w oleju
Owoce konserwowane w oleju
Orzechy w formie pasty lub kremu
Tłuszcze i oleje Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone
Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło)
Produkty zwierzęce i jaja Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym
Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju
Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach
Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty
Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu.
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju
Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej
Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej
Nabiał Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane
Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana
Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia
Sery w całości na wagę
Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...)
Sery konserwowane w oleju
Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt
Dressing Sosy o wodnej konsystencji
Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.)
Musztarda
Ocet
Mieszane przetwory spożywcze Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni
Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży)
Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki)
Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego
Inne Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni
Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku
Przyprawy i dodatki w oleju
Kakao w proszku
Kakao w paście
Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj.
Mrożona lub głęboko mrożona żywność
Lody

Więcej rękawic

Ultrane 544
Ochrona podczas czynności manipulacyjnych

Ultrane 544

Ochrona urządzeń elektronicznych przed wyładowaniami elektrostatycznymi (ESD)

Ultrane 510
Ochrona podczas czynności manipulacyjnych

Ultrane 510

Optymalny komfort, oddychalność i wytrzymałość

Ultrane 551
Ochrona podczas czynności manipulacyjnych

Ultrane 551

Niedoścignione pod względem precyzji w koncówkach palców