Ochrona przed przecięciem

KryTech 692

Komfort, miękkość i wysoka zręczność dzięki zastosowaniu ściegu 18. Możliwość obsługi ekranów dotykowych. Odporność na przecięcie na poziomie B Rękawice zapewniające dobrą widoczność na stanowisku pracy.

  • CAT. 2 Cat. 2
  • Zagrożenia mechaniczne EN 388 3X42B
  • ANSI cut A2
  • ISO 13997:
    9.1N (928g)
  • Alimentarity

    Dopuszczone do kontaktu ze wszystkimi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004.


Ochrona przed przecięciem

  • Poziom nacięcia łatwy do zidentyfikowania dzięki oznaczeniu z tyłu rękawicy

Trwałość

  • Wydłużony okres eksploatacji rękawic i lepsza ochrona dzięki wzmocnieniu rozwidlenia pomiędzy kciukiem i palcem wskazującym, które chroni rękawicę przed szybkim uszkodzeniem w tym wysoce wyeksponowanym obszarze

Ochrona skóry

  • Bez szkodliwych substancji: bez DMF

Nadaje się do ekranu dotykowego

  • Może być używana do obsługi urządzeń dotykowych i ekranów dotykowych

Gwarantowana jakość

  • Wolne od silikonu dla uniknięcia defektów na elementach lakierowanych
  • Brak silikonów w celu zapobiegania śladom, skazom na powierzchni blachy i szkła

Pranie

  • Można prać jeden raz w temperaturze 40°C bez żadnych zmian w wydajności*.

Przemysł samochodowy i mechaniczny

  • Montaż drobnych części
  • Montaż drobnych części nie pokrytych smarem
  • Montaż samochodów
  • Manipulowanie częściami metalowymi
  • Serwisowanie części mechanicznych
  • Montaż elementów precyzyjnych
  • Precyzyjne prace mechaniczne

Budownictwo (prace wykończeniowe)

  • Instalowanie szkieletów stalowych
  • Montaż
  • Skręcanie elementów

Budownictwo (dekarstwo, glazurnicze)

  • Prace glazurnicze

Budownictwo (instalacje co i gazowe)

  • Manipulowanie elementami metalowymi

Inne przemysły

  • Pakowanie
  • Magazynowanie i przejmowanie towarów

Transport, logistyka

  • Obsługa sprzetu manipulacyjnego
  • Przygotowywanie zamówień

Przemysł papierniczy

Materiał Pianka nitrylowa
Kolor żółty
Wykończenie wewnętrzne Wklad tekstylny bez szwów
Wykończenie zewnętrzne
Długość (cm) 24-29
Wielkość 6 7 8 9 10 11
Opakowanie 1 para/worek
12 par/worek
48 par/karton

Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością

Napoje Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste
Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne
Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%.
Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%.
Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi
Złożone przetwory spożywcze
Melasy, syropy cukrowe, miód
Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni
Owoce, warzywa i produkty pochodnie Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone
Świeże warzywa, obrane lub pokrojone
Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance
Przetworzone w alkoholu
Warzywa konserwowane w oleju
Owoce konserwowane w oleju
Orzechy w formie pasty lub kremu
Tłuszcze i oleje Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone
Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło)
Produkty zwierzęce i jaja Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym
Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju
Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach
Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty
Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu.
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju
Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej
Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej
Nabiał Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane
Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana
Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia
Sery w całości na wagę
Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...)
Sery konserwowane w oleju
Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt
Dressing Sosy o wodnej konsystencji
Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.)
Musztarda
Ocet
Mieszane przetwory spożywcze Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni
Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży)
Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki)
Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego
Inne Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni
Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku
Przyprawy i dodatki w oleju
Kakao w proszku
Kakao w paście
Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj.
Mrożona lub głęboko mrożona żywność
Lody

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Jeśli masz pytanie, potrzebujesz próbki lub chciałbyś uzyskać więcej informacji technicznych na temat naszych rękawic i ich zastosowania.

Skontaktuj się z nami

Więcej rękawic

KryTech 582
Ochrona przed przecięciem

KryTech 582

Specjalne pokrycie nitrylowe Chwyt i Szczelność. Szczelność w środowisku zaolejonym

KryTech 578 Nowość
Ochrona przed przecięciem

KryTech 578

Ciemne rękawice chroniące przed przecięciem, idealne do pracy w wysoko zabrudzonym środowisku pracy

KryTech 809 Nowość
Ochrona przed przecięciem

KryTech 809

Rękawice odporne na przecięcie na poziomie B ze wzmocnionym rozwidleniem. Zwiększona trwałość w połączeniu z doskonałą miękkością dzięki zastosowaniu wyściółki wykonanej z HDPE. Możliwość obsługi ekranów dotykowych.