Do użytku jednorazowego

Solo Plus 995

Optymalna elastyczność i manualność.

  • Type C Specyficzna ochrona chemiczna EN 374
  • Mikroorganizmy EN 374
  • Alimentarity

    Dopuszczone do kontaktu z niektórymi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004. Więcej informacji poniżej.

Komfort

  • Doskonała chwytność dzięki elastyczności naturalnego lateksu

Gwarantowana jakość

  • Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem

Praktyczny

  • Łatwe zakładanie i zdejmowanie.
  • Ochrona dostosowana do krótkotrwłlego użytkowania.

Służba zdrowia

  • Podstawowe czynnosci w szpitalach i przychodniach

Laboratorium

  • Produkcja leków
  • Preparaty farmakologiczne
  • Badania, analizy, manipulowanie częściami precyzyjnymi

Materiał Naturalny lateks
Kolor zielony
Wykończenie wewnętrzne Łatwe do zakładania
Wykończenie zewnętrzne Gladka z chropowatymi koncówkami palców
Długość (cm) 25
Grubość (mm) 0.10
Wielkość 6 7 8 9
Opakowanie 100 rekawice/pudelko
1000 rekawice/karton
AQL wodoodporność 1.5

Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością

Napoje Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste
Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne
Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%.
Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%.
Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi
Złożone przetwory spożywcze
Melasy, syropy cukrowe, miód
Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni
Owoce, warzywa i produkty pochodnie Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone
Świeże warzywa, obrane lub pokrojone
Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance
Przetworzone w alkoholu
Warzywa konserwowane w oleju
Owoce konserwowane w oleju
Orzechy w formie pasty lub kremu
Tłuszcze i oleje Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone
Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło)
Produkty zwierzęce i jaja Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym
Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju
Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach
Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty
Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu.
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju
Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej
Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej
Nabiał Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane
Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana
Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia
Sery w całości na wagę
Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...)
Sery konserwowane w oleju
Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt
Dressing Sosy o wodnej konsystencji
Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.)
Musztarda
Ocet
Mieszane przetwory spożywcze Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni
Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży)
Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki)
Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego
Inne Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni
Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku
Przyprawy i dodatki w oleju
Kakao w proszku
Kakao w paście
Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj.
Mrożona lub głęboko mrożona żywność
Lody

Klasyfikacja ochrony chemicznej

 

Klasyfikacja ochrony jest określana po uwzględnieniu efektów zarówno przenikania, jak i uszkodzenia, by zapewnić użytkownikom odpowiednie informacje dotyczące używania naszych produktów dla ochrony przed działaniem produktów chemicznych.

 

Znaczenie kolorów:

++
Używane w przypadku długotrwałego kontaktu z chemikaliami (w granicach czasu przenikania w ciągu dnia roboczego)
+
Używane przy częstym kontakcie z chemikaliami, w granicach łącznej ekspozycji na ich działanie, tj. łącznego czasu przenikania w ciągu dnia roboczego.
=
Ochrona tylko przed rozpryskami, w przypadku dłuższej ekspozycji na działanie chemikaliów rękawice powinny zostać jak najszybciej wymienione na nowe.
-
Nie zalecane. Te rękawice nadają się do pracy z tym produktem chemicznych.
NT
NT: Nie przetestowano
NA
NA: Nie dotyczy, ponieważ nie przetestowano całkowicie (wyłącznie wyniki dotyczące zużycia LUB przenikania)

Dane z testów chemicznych i ogólna ocena ochrony chemicznej nie powinny być stosowane jako bezwzględna podstawa wyboru rękawic. Rzeczywiste warunki użytkowania mogą zmieniać wymagane właściwości rękawic w kontrolowanych warunkach badań laboratoryjnych. Czynniki inne niż czas kontaktu chemicznego

Produkt chemiczny CAS # Czas przenikania
(minut)
Poziom przenikania
Standard Poziom uszkodzenia
Klasyfikacja
2-butoksyetanol (butyl Cellusolve) 99% 111-76-2 1 0 EN 374-3:2003 NT
NA
2-propanol (izopropanol) 99% 67-63-0 1 0 EN 374-3:2003 NT
NA
etanol 95% 64-17-5 1 0 EN 374-3:2003 NT
NA
kwas azotowy 68% 7697-37-2 15 1 EN 374-3:2003 NT
NA
kwas chlorowodorowy 35% 7647-01-0 24 1 EN 374-3:2003 NT
NA
n-butanol 99% 71-36-3 1 0 EN 374-3:2003 NT
NA
nadtlenek wodoru 30% 7722-84-1 480 6 EN 16523-1:2015 NT
NA
t-butanol 99% 75-65-0 2 0 EN 374-3:2003 NT
NA
wodorotlenek sodu 20% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 NT
NA
wodorotlenek sodu 40% 1310-73-2 480 6 EN 16523-1:2015 NT
NA

* wyniki nie są znormalizowane

Potrzebujesz pomocy w znalezieniu odpowiedniej rękawicy chemicznej?

Odkryj nasze narzędzie SAFE CHEM do ochrony chemicznej!

Dowiedz się więcej

Chemical comparator

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Jeśli masz pytanie, potrzebujesz próbki lub chciałbyś uzyskać więcej informacji technicznych na temat naszych rękawic i ich zastosowania.

Skontaktuj się z nami

Więcej rękawic

Solo 990
Do użytku jednorazowego

Solo 990

Najlepsze do precyzyjnych ruchów.

Solo 977
Do użytku jednorazowego

Solo 977

Najlepsza ochrona chemiczna wśród rękawic jednorazowych: kompromis pomiędzy ochroną a zręcznością

Solo 997
Do użytku jednorazowego

Solo 997

Doskonała odporność mechaniczna, idealna w środowiskach zaolejonych