Galeria
Szczególne zalety
- Lepsza trwałość: doskonała odporność mechaniczna (przetarcie, przebicie)
- Dobra chwytność śliskich przedmiotów dzięki wytłoczonej strukturze
- Doskonała ochrona podczas intensywnego manipulowania substancjami chemicznymi o wysokim-poziomie zagrożenia
- Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem
Zastosowanie
Przemysł samochodowy i mechaniczny
- Obróbka/odtłuszczanie metali za pomoca agresywnych rozpuszczalników
Przemysl chemiczny
- Manipulowanie puszkami z chemikaliami
Inne przemysły
- Stosowanie pestycydów
- Czyszczenie wałów pras drukarskich
- Serwisowanie
- Obróbka drewna i prace wykończeniowe
Sektor rolniczy
- Przygotowanie mieszanin natryskowych
- Napełnianie zbiornika
- Stosowanie i rozprzestrzenianie pestycydów
- Gospodarka odpadami pestycydów
- Czyszczenie sprzętu do obróbki
Normy
- 4102X
- Type A AJKOPT
Dopuszczone do kontaktu ze wszystkimi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004.
Szczegóły produktu
Materiał | Nitryl |
---|---|
Kolor | Zielony |
Wykończenie wewnętrzne | Chlorowana |
Wykończenie zewnętrzne | Wytlaczana struktura |
Długość (cm) | 46 |
Grubość (mm) | 0.55 |
Wielkość | 7 8 9 10 11 |
Opakowanie | 1 para/worek 12 par/karton |
Zestawienie żywności
Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością
Znaczenie oznakowania kolorami
Jeśli pH , są nieodpowiednie.
Napoje | Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste |
|
---|---|---|
Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne |
|
|
Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%. |
|
|
Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%. |
|
|
Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie | Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony |
|
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych |
|
|
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi |
|
|
Złożone przetwory spożywcze |
|
|
Melasy, syropy cukrowe, miód |
|
|
Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
|
Owoce, warzywa i produkty pochodnie | Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone |
|
Świeże warzywa, obrane lub pokrojone |
|
|
Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance |
|
|
Przetworzone w alkoholu |
|
|
Warzywa konserwowane w oleju |
|
|
Owoce konserwowane w oleju |
|
|
Orzechy w formie pasty lub kremu |
|
|
Tłuszcze i oleje | Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone |
|
Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło) |
|
|
Produkty zwierzęce i jaja | Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym |
|
Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju |
|
|
Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach |
|
|
Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty |
|
|
Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu. |
|
|
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym |
|
|
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju |
|
|
Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej |
|
|
Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej |
|
|
Nabiał | Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane |
|
Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana |
|
|
Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia |
|
|
Sery w całości na wagę |
|
|
Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...) |
|
|
Sery konserwowane w oleju |
|
|
Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt |
|
|
Dressing | Sosy o wodnej konsystencji |
|
Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.) |
|
|
Musztarda |
|
|
Ocet |
|
|
Mieszane przetwory spożywcze | Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami) |
|
|
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami) |
|
|
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże) |
|
|
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży) |
|
|
Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki) |
|
|
Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego |
|
|
Inne | Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni |
|
Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku |
|
|
Przyprawy i dodatki w oleju |
|
|
Kakao w proszku |
|
|
Kakao w paście |
|
|
Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj. |
|
|
Mrożona lub głęboko mrożona żywność |
|
|
Lody |
|
Tabela odporności na czynniki chemiczne
Klasyfikacja ochrony chemicznej
Klasyfikacja ochrony jest określana po uwzględnieniu efektów zarówno przenikania, jak i uszkodzenia, by zapewnić użytkownikom odpowiednie informacje dotyczące używania naszych produktów dla ochrony przed działaniem produktów chemicznych.
Znaczenie kolorów:
Dane z testów chemicznych i ogólna ocena ochrony chemicznej nie powinny być stosowane jako bezwzględna podstawa wyboru rękawic. Rzeczywiste warunki użytkowania mogą zmieniać wymagane właściwości rękawic w kontrolowanych warunkach badań laboratoryjnych. Czynniki inne niż czas kontaktu chemicznego
Produkt chemiczny | CAS # | Czas przenikania (minut) |
Poziom przenikania |
Standard | Poziom uszkodzenia |
Klasyfikacja |
---|---|---|---|---|---|---|
1,1,1-trichloroetan 99% | 71-55-6 | 276 | 5 | ASTM F739 | 1 |
|
1,1,2-trichlorotrifluoroetan (freon TF lub freon 113) 99% | 76-13-1 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
1,1,2,2-tetrachloroetan 98% | 79-34-5 | 59 | 2 | ASTM F739 | 1 |
|
1,2-dichloroetan 99% | 107-06-2 | 18 | 1 | ASTM F739 | 1 |
|
1,3 - Dichlorobenzen 98% | 541-73-1 | 73 | 3 | ASTM F739 | 1 |
|
2-butoksyetanol (butyl Cellusolve) 99% | 111-76-2 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
2-etoksyetanol (Cellosolve) 99% | 110-80-5 | 416 | 5 | ASTM F739 | 4 |
|
2-propanol (izopropanol) 99% | 67-63-0 | 480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
2,2,2-trifluoroetanol 99% | 75-89-8 | 43 | 2 | ASTM F739 | 1 |
|
aceton 99% | 67-64-1 | NT | NT | 1 |
|
|
akrylonitryl 99% | 107-13-1 | 12 | 1 | ASTM F739 | 1 |
|
alkohol izobutylowy 99% | 78-83-1 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
anilina 99% | 62-53-3 | 72 | 3 | ASTM F739 | 1 |
|
benzen 99% | 71-43-2 | 27 | 1 | ASTM F739 | 1 |
|
benzyna Mieszanina | 8030-30-6 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
benzyna (rozpuszczalnik Stoddarta) Mieszanina | 8052-41-3 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
benzyna bezołowiowa Mieszanina | 8006-61-9 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
benzyna ciężka Mieszanina | 68551-17-7 | NT | NT | 4 |
|
|
benzyna VM&P Naphtha Mieszanina | 8032-32-4 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
chlorobenzen 99% | 108-90-7 | 42 | 2 | ASTM F739 | NT |
|
cykloheksane 99% | 110-82-7 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
dietanoloamina 97% | 111-42-2 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
dietyloamina 98% | 109-89-7 | 53 | 2 | EN 16523-1:2015 | 1 |
|
diizocyjanian toluenu (TDI) 80% | 584-84-9 | 480 | 6 | ASTM F739 | 2 |
|
dimetyloformamid 99% | 68-12-2 | 35 | 2 | ASTM F739 | NT |
|
dwusiarczek węgla 99% | 75-15-0 | 20 | 1 | EN 16523-1:2015 | 2 |
|
epichlorohydryna 99% | 106-89-8 | 4 | 0 | ASTM F739 | NT |
|
etanol 95% | 64-17-5 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
eter (eter (di)etylowy) 99% | 60-29-7 | 64 | 3 | ASTM F739 | 4 |
|
eter etylowo-tert-amylowy 96% | 994-05-8 | 480 | 6 | ASTM F739 | NT |
|
fenol 85% | 108-95-2 | 255 | 5 | ASTM F739 | 3 |
|
formaldehyd 37% | 50-00-0 | 480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 |
|
freon 12 99% | 75-71-8 | 480 | 6 | ASTM F739 | NT |
|
furfural 99% | 98-01-1 | 61 | 3 | ASTM F739 | NT |
|
glikol etylenowy 99% | 107-21-1 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
hydrazyna 35% | 302-01-2 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
hydrazyna 70% | 302-01-2 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
keton metylowo-izobutylowy 99% | 108-10-1 | 57 | 2 | ASTM F739 | NT |
|
ksylen 99% | 1330-20-7 | 92 | 3 | ASTM F739 | 2 |
|
kumen 98% | 98-82-8 | 271 | 5 | ASTM F739 | 3 |
|
kwas (orto)fosforowy 75% | 7664-38-2 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
kwas (orto)fosforowy 85% | 7664-38-2 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
kwas azotowy 50% | 7697-37-2 | 341 | 5 | ASTM F739 | 3 |
|
kwas azotowy 70% | 7697-37-2 | 49 | 2 | ASTM F739 | NT |
|
kwas chlorowodorowy 10% | 7647-01-0 | 480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
kwas chlorowodorowy 35% | 7647-01-0 | 480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
kwas chlorowodorowy 37% | 7647-01-0 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
kwas chlorowodorowy 50% | 7647-01-0 | NT | NT | 4 |
|
|
kwas chromowy (VI) 50% | 7738-94-5 | 175 | 4 | ASTM F739 | 4 |
|
kwas fluorowodorowy 10% | 7664-39-3 | NT | NT | 4 |
|
|
kwas fluorowodorowy 49% | 7664-39-3 | 134 | 4 | ASTM F739 | 4 |
|
kwas octowy 10% | 64-19-7 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
kwas octowy 50% | 64-19-7 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
kwas octowy 99% | 64-19-7 | 118 | 3 | ASTM F739 | NT |
|
kwas oleinowy 90% | 112-80-1 | NT | NT | 4 |
|
|
kwas siarkowy 10% | 7664-93-9 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
kwas siarkowy 40% | 7664-93-9 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
kwas siarkowy 50% | 7664-93-9 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
kwas siarkowy 96% | 7664-93-9 | 243 | 5 | EN 16523-1:2015 | NT |
|
m-krezol 97% | 108-39-4 | 210 | 4 | ASTM F739 | 2 |
|
metanol 99% | 67-56-1 | 122 | 4 | EN 16523-1:2015 | 3 |
|
n-heksan 95% | 110-54-3 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
n-heptan 99% | 142-82-5 | 480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 |
|
N-metylo-2-pirolidon 99% | 872-50-4 | 108 | 3 | ASTM F739 | NT |
|
N-N dimetyloacetamid 30% | 127-19-5 | 480 | 6 | ASTM F739 | NT |
|
N-N dimetyloacetamid 99% | 127-19-5 | 39 | 2 | ASTM F739 | 1 |
|
nadtlenek wodoru 30% | 7722-84-1 | 480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 |
|
nafta Mieszanina | 8008-20-6 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
nitrobenzen 99% | 98-95-3 | 45 | 2 | ASTM F739 | 1 |
|
octan 2-etoksyetylu (octan Cellosolve) 99% | 111-15-9 | 162 | 4 | ASTM F739 | 3 |
|
octan butylu 99% | 123-86-4 | 78 | 3 | EN 374-3:2003 | 1 |
|
octan etylu 99% | 141-78-6 | 27 | 1 | EN 16523-1:2015 | NT |
|
octan winylu 99% | 108-05-4 | 30 | 1 | ASTM F739 | 2 |
|
paliwo olejowe Mieszanina | 68476-34-6 | 480 | 6 | ASTM F739 | NT |
|
pirydyna 99% | 110-86-1 | 26 | 1 | ASTM F739 | 1 |
|
polichlorowany bifenyl (PCB) (50%) w 1,2,4-trichlorobenzenie Mieszanina | 11097-69-1 | 343 | 5 | ASTM F739 | NT |
|
roztwór wodorotlenku amonu 25% | 1336-21-6 | 480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 |
|
roztwór wodorotlenku amonu 29% | 1336-21-6 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
styren 99% | 100-42-5 | 36 | 2 | EN 16523-1:2015 | 1 |
|
sulfotlenek dimetylu 99% | 67-68-5 | 480 | 6 | ASTM F739 | 3 |
|
t-eter metylowy butylu 98% | 1634-04-4 | 480 | 6 | ASTM F739 | NT |
|
terpentyna Mieszanina | 8006-64-2 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
tetrachlorek węgla 99% | 56-23-5 | 341 | 5 | ASTM F739 | 3 |
|
tetrachloroetylen (perchloroetylen) 99% | 127-18-4 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
tetrahydrofuran 99% | 109-99-9 | 17 | 1 | ASTM F739 | 1 |
|
tlenek etylenu 100% | 75-21-8 | 32 | 2 | ASTM F739 | NT |
|
toluen 99% | 108-88-3 | 51 | 2 | EN 16523-1:2015 | 1 |
|
trichloroetylen 99% | 79-01-6 | 9 | 0 | ASTM F739 | 1 |
|
trietanoloamina 98% | 102-71-6 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
wodorotlenek potasu 50% | 1310-58-3 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
wodorotlenek sodu 20% | 1310-73-2 | 480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
wodorotlenek sodu 40% | 1310-73-2 | 480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 |
|
wodorotlenek sodu 50% | 1310-73-2 | 480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
* wyniki nie są znormalizowane