Galeria
Szczególne zalety
- Doskonała chwytność dzięki elastyczności rękawicy
- Dobra chwytność śliskich przedmiotów dzięki wytloczonej strukturze
- Zalecane dla osób uczulonych na proteiny w naturalnym lateksie
- Poprzednia nazwa: Optinit 472
- Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem
Troska o środowisko
- Optymalizacja opakowań z tworzyw sztucznych
- Materiał z recyklingu w opakowaniu: 30 %
Zastosowanie
Przemysł spożywczy
- Cięcie mięsa i ryb
- Manipulowanie produktami żywnościowymi
- Przygotowanie żywności
- Manipulowanie owocami i warzywami
Normy
- 3001X
- Type B JOT
Dopuszczone do kontaktu ze wszystkimi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004.
Szczegóły produktu
Materiał | Nitryl |
---|---|
Kolor | Niebieski |
Wykończenie wewnętrzne | Flokowana |
Wykończenie zewnętrzne | Wytlaczana struktura |
Długość (cm) | 31 |
Grubość (mm) | 0.34 |
Wielkość | 6 7 8 9 10 |
Opakowanie | 1 para/worek 12 par/worek 72 par/karton |
Zestawienie żywności
Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością
Znaczenie oznakowania kolorami
Jeśli pH , są nieodpowiednie.
Napoje | Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste |
|
---|---|---|
Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne |
|
|
Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%. |
|
|
Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%. |
|
|
Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie | Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony |
|
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych |
|
|
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi |
|
|
Złożone przetwory spożywcze |
|
|
Melasy, syropy cukrowe, miód |
|
|
Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
|
Owoce, warzywa i produkty pochodnie | Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone |
|
Świeże warzywa, obrane lub pokrojone |
|
|
Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance |
|
|
Przetworzone w alkoholu |
|
|
Warzywa konserwowane w oleju |
|
|
Owoce konserwowane w oleju |
|
|
Orzechy w formie pasty lub kremu |
|
|
Tłuszcze i oleje | Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone |
|
Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło) |
|
|
Produkty zwierzęce i jaja | Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym |
|
Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju |
|
|
Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach |
|
|
Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty |
|
|
Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu. |
|
|
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym |
|
|
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju |
|
|
Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej |
|
|
Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej |
|
|
Nabiał | Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane |
|
Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana |
|
|
Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia |
|
|
Sery w całości na wagę |
|
|
Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...) |
|
|
Sery konserwowane w oleju |
|
|
Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt |
|
|
Dressing | Sosy o wodnej konsystencji |
|
Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.) |
|
|
Musztarda |
|
|
Ocet |
|
|
Mieszane przetwory spożywcze | Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami) |
|
|
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami) |
|
|
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże) |
|
|
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży) |
|
|
Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki) |
|
|
Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego |
|
|
Inne | Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni |
|
Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku |
|
|
Przyprawy i dodatki w oleju |
|
|
Kakao w proszku |
|
|
Kakao w paście |
|
|
Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj. |
|
|
Mrożona lub głęboko mrożona żywność |
|
|
Lody |
|
Tabela odporności na czynniki chemiczne
Klasyfikacja ochrony chemicznej
Klasyfikacja ochrony jest określana po uwzględnieniu efektów zarówno przenikania, jak i uszkodzenia, by zapewnić użytkownikom odpowiednie informacje dotyczące używania naszych produktów dla ochrony przed działaniem produktów chemicznych.
Znaczenie kolorów:
Dane z testów chemicznych i ogólna ocena ochrony chemicznej nie powinny być stosowane jako bezwzględna podstawa wyboru rękawic. Rzeczywiste warunki użytkowania mogą zmieniać wymagane właściwości rękawic w kontrolowanych warunkach badań laboratoryjnych. Czynniki inne niż czas kontaktu chemicznego
Produkt chemiczny | CAS # | Czas przenikania (minut) |
Poziom przenikania |
Standard | Poziom uszkodzenia |
Klasyfikacja |
---|---|---|---|---|---|---|
dietyloamina 98% | 109-89-7 | 16 | 1 | ASTM F739 | NT |
|
dimetyloformamid 99% | 68-12-2 | 11 | 1 | ASTM F739 | 1 |
|
dwusiarczek węgla 99% | 75-15-0 | 4 | 0 | ASTM F739 | NT |
|
formaldehyd 37% | 50-00-0 | 480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 3 |
|
kwas siarkowy 50% | 7664-93-9 | NT | NT | 4 |
|
|
kwas siarkowy 96% | 7664-93-9 | 30 | 1 | EN 374-3:2003 | 1 |
|
metanol 85% | 67-56-1 | NT | NT | 4 |
|
|
metanol 99% | 67-56-1 | 14 | 1 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
n-heksan 95% | 110-54-3 | 480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
n-heptan 99% | 142-82-5 | 480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
nadtlenek wodoru 30% | 7722-84-1 | 480 | 6 | EN 16523-1:2015 | NT |
|
nitrobenzen 99% | 98-95-3 | 20 | 1 | ASTM F739 | NT |
|
roztwór wodorotlenku amonu 25% | 1336-21-6 | 136 | 4 | EN 16523-1:2015 | 4 |
|
tetrachloroetylen (perchloroetylen) 99% | 127-18-4 | 52 | 2 | ASTM F739 | NT |
|
tetrahydrofuran 99% | 109-99-9 | 4 | 0 | ASTM F739 | NT |
|
toluen 99% | 108-88-3 | 9 | 0 | ASTM F739 | NT |
|
wodorotlenek sodu 20% | 1310-73-2 | 480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
wodorotlenek sodu 40% | 1310-73-2 | 480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
wodorotlenek sodu 50% | 1310-73-2 | 480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
* wyniki nie są znormalizowane